Stephanie Govaerts

 

In 2023 ben ik afgestudeerd aan het Vesaliusinstituut Brugge, als Medische pedicure en podotherapie - Gespecialiseerd voetverzorger.

(Diploma afgeleverd overeenkomstig het Koninklijk besluit van 21 december 2006 betreffende de beroepsbekwaamheid voor de uitoefening van zelfstandigen activiteiten art 12 1° e.)

Een medische pedicure is een gespecialiseerde vorm van voetverzorging die gericht is op het behandelen van voetproblemen en het voorkomen van verdere complicaties. 

Als gespecialiseerd pedicure ben ik opgeleid en gecertificeerd om verschillende voetaandoeningen te diagnosticeren en te behandelen, en werk ik nauw samen met andere gezondheidsprofessionals.

 

Waarin maak ik het verschil met een gewone pedicure?

Het belangrijkste verschil tussen een gewone en een medische pedicure is de expertise en de mogelijkheid om medische aandoeningen aan de voeten te herkennen en te behandelen. Een medische pedicure is vooral waardevol voor mensen met diabetes, reuma, vaatproblemen, neuropathie of andere aandoeningen die het risico op voetcomplicaties vergroten.

Als je voetproblemen ervaart, is het raadzaam een gespecialiseerde pedicure te raadplegen en, indien nodig, doorverwezen te worden naar een arts of podoloog om de juiste diagnose en behandeling te krijgen. Voetverzorging is essentieel voor een goede gezondheid en mobiliteit, dus aarzel niet om professionele hulp te zoeken wanneer dat nodig is.